CVA eCoach

Voor snelle en eenvoudige begeleiding na uw CVA

U hebt een CVA of TIA gehad en bent voldoende hersteld om thuis verder te herstellen. In de eerste twaalf weken, nadat u bent ontslagen uit het ziekenhuis, ondersteunt de CVA eCoach u hierbij. Met deze app kan uw behandelaar u ook op afstand begeleiden. Zo hoeft u niet naar het ziekenhuis, maar wordt u toch goed in de gaten gehouden. De app kan bijdragen aan uw zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Voordelen van de CVA eCoach

Dankzij de CVA eCoach heeft uw behandelaar meer inzicht in uw gezondheid. Hij of zij kan sneller reageren op veranderingen en zo voorkomen dat u onnodig klachten heeft of bijvoorbeeld dat u onverwacht moet worden opgenomen. Ook is uw behandelaar beter voorbereid op uw vragen als u naar de polikliniek komt.

Zelf kunt via de app ook eenvoudig contact opnemen. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over bijwerkingen of andere klachten van uw CVA of TIA. Wij proberen uw vragen binnen drie werkdagen te beantwoorden. Zo kunt u op eenvoudige wijze informatie delen met uw behandelaar en andersom. In spoedgevallen neemt u contact op met uw huisarts.

Wat is zorg op afstand?

De Thuismeten app is een app die u ondersteunt tijdens de eerste 12 weken na uw ontslag uit het ziekenhuis. Met deze app kan uw behandelaar u op afstand begeleiden. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis. U kunt gewoon vanuit huis of elders contact houden met uw zorgverlener.

In de Thuismeten app vindt u informatie die u kan helpen bij vragen die thuis ontstaan. Maar u kunt ook gegevens met ons delen, zodat wij u gericht kunnen helpen op afstand. U kunt dus op een eenvoudige en veilige manier informatie delen met uw zorgverlener en andersom.

Waarom zorg op afstand?

Met de Thuismeten app stuurt u gegevens over uw gezondheid aan ons door. Wij kunnen u dan gericht informatie of hulp geven. U krijgt daardoor zelf meer inzicht in uw gezondheid. Dat helpt bij uw dagelijks functioneren en verbetert uw kwaliteit van leven en welzijn.

In de app vindt u informatie in de vorm van tekst en filmpjes. De informatie gaat over bijvoorbeeld leefstijl of wat u kunt doen om (lichamelijke) klachten te verminderen. Maar u kunt ook adviezen vinden over het omgaan met onzichtbare gevolgen. Zoals vermoeidheid, emotionele -of gedragsveranderingen en overprikkeling.

Een content heading

De Thuismeten app helpt dus bij het aanbieden van zorg die zoveel mogelijk past bij uw persoonlijke wensen en behoeften. Wij vinden het belangrijk dat u zelf kunt beslissen over welke zorg het beste bij u past.

In de eerste 12 weken na uw beroerte kunt u gebruik maken van de Thuismeten app. In deze periode begeleidt de verpleegkundige van het Medisch Coördinatie Bureau u. De verpleegkundige belt u op een aantal vaste momenten om te vragen hoe het met u gaat:
* 3-5 dagen na ontslag
* na 6 weken
* na 10 weken; de verpleegkundige bespreekt dan ook uw afspraak met de verpleegkundig specialist.

Berichten

Soms willen uw zorgverleners contact met u. Voor aanvullende vragen bijvoorbeeld of een extra vragenlijst. Vaak nemen ze contact op via beeldbellen of telefonisch. Maar ze kunnen u ook een bericht sturen. Dat bericht ziet u dan onder ‘berichten’.

Als u een vraag voor ons heeft, kunt u deze ook via ‘berichten’ naar ons sturen. Uw zorgverlener belt u dan terug.

Metingen

Wij vragen u regelmatig om enkele korte vragen in te vullen via de app. Bijvoorbeeld over hoe het gaat met uw vermoeidheid. Of hoe het gaat met het leren omgaan met de gevolgen van een beroerte.
Uw antwoorden gebruiken wij om u verder te helpen. Soms krijgt u bijvoorbeeld een tip om iets te lezen in de app.

Uw zorgverleners in het ziekenhuis kunnen uw metingen zien zodra u ze verstuurd heeft. Als zij merken dat het iets minder goed met u gaat, bellen zij met u.

Meer informatie?

De CVA eCoach is beschikbaar voor smartphone, tablet, computer en laptop. Meer informatie over de app vindt u op Luscii.com 

© 2023 Hersenrevalidatie
Webdesign: Lot's of Graphics

© 2021 Hersenrevalidatie || KvK: 00000000 || AGB-code: 00000000 || Webdesign: Lot's of Graphics

© 2023 Hersenrevalidatie || Webdesign: Lot's of Graphics